Bewegen voor mensen met hersenletsel

Ziekenhuis Tjongerschans realiseert samen met de Edwin van der Sar Foundation, de Hersenstichting en onze partner Sportstad Heerenveen beweegprojecten voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Dit doen wij onder de naam ’NAH-Beweegteam Heerenveen’. We zijn gestart met een zwemgroep en bieden nu ook fitness en wandelen aan. 

Zwemmen

Zwemmen is ideaal voor herstel van motoriek en evenwicht, creëert zelfvertrouwen en is bovendien een gezellige groepsactiviteit. Uit onderzoeken blijkt dat niet alleen het lijf, maar ook het brein baat heeft bij regelmatig bewegen. En wanneer het lijf niet meezit, is de gewichtsloosheid van een zwembad heerlijk om in te bewegen!

We gebruiken het speciaal aangepaste bad in Sportstad. Elke donderdag van 14.00 – 15.00 uur bieden wij zwemmen aan onder professionele begeleiding. Deze zwemactiviteit vindt plaats in het bad met beweegbare vloer zodat het voor iedereen goed toegankelijk is. Let op: We gaan er vanuit dat je redelijk zelfstandig kunt zwemmen en jezelf aan en uit kunt kleden. Mocht dit niet het geval zijn, vraag dan iemand mee. 

Fitness

Sportstad Heerenveen beschikt over een ruimte waar je onder toezicht van speciaal opgeleide coaches oefeningen kunt uitvoeren. Deze ruimte heeft geen luide muziek of felle verlichting en is dus prikkelarm. Tijdens deze sessies kun je werken aan je kracht, balans, coördinatie, conditie en zelfvertrouwen. Alles afgestemd op wat voor jou mogelijk is. Je kunt fitnessen op dinsdag van 14.00 – 15.00 uur. 

Adres zwemmen en fitnessen

Sportstad
Abe Lenstraboulevard 23B
8448 JA Heerenveen

Wandelen met Mind2Run

Beweeg je liever in de buitenlucht? Onder deskundige begeleiding van de trainsters van Mind2Run wandel je in de prachtige bossen van Oranjewoud. Het ruisen van de wind en het geluid van vogels zijn hier de enige prikkels. Een echte aanrader voor buitenmensen met NAH. Deze activiteit wordt gehouden op donderdag van 15.00 – 16.00 uur. 

Aanmelden en kosten

Heb jij belangstelling voor één van deze activiteiten? Stuur dan een e-mail naar beweegteamnah@sportstad.nl en vermeld daarin je naam en telefoonnummer. Wij nemen dan contact met je op. Je kunt je ook telefonisch aanmelden via 0513 – 614 800. Je hebt geen CIZ- of WMO-indicatie nodig om mee te doen.

Aan alle activiteiten zijn dezelfde kosten verbonden (begeleiding is gratis):

Los kaartje € 5,75
10-rittenkaart € 51,75


Meer weten?

Kijk op www.edwinvandersarfoundation.nl

Sponsor of vrijwilliger worden?

De vrijwilligers die ondersteunen bij de activiteiten en de sponsoren die ons financieel ondersteunen, maken dit mede mogelijk. Daarnaast zijn de afdeling Neurologie en het centrum Mobiliteit, Sport & Preventie van Tjongerschans nauw betrokken bij het NAH-Beweegteam. Wil je dit geweldige initiatief ook steunen of sponsoren? Dan kan! Neem dan contact met ons op beweegteamnah@sportstad.nl 

Onze sponsoren

Sipma Architecten Heerenveen
DJ-Events