Ziekenhuischeck

Om meer inzicht te geven in de kwaliteit van zorg, hebben ziekenhuizen de website Ziekenhuischeck gemaakt. Zo kunt u eenvoudig zien hoe de kwaliteit van zorg is in Tjongerschans en in andere ziekenhuizen.

Ziekenhuizen houden veel gegevens bij die iets zeggen over de kwaliteit van zorg, zoals wachttijden of heropnames. Maar ook over het resultaat van een operatie. Zijn er complicaties geweest en is de uitkomst zoals verwacht? Al deze informatie vindt u terug op Ziekenhuischeck.nl.

Toelichtingen bij de resultaten

Bij alle resultaten staat uitgelegd wat de cijfers zeggen over de kwaliteit van zorg. Ook kunnen ziekenhuizen zelf een toelichting geven. Waarom scoren zij lager of juist hoger dan gemiddeld? Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. De toelichtingen zijn minstens zo belangrijk als de cijfers zelf.

Verschillende bronnen

Als ziekenhuizen bedenken we niet zelf welke kwaliteitsinformatie we verzamelen. Alle cijfers die op deze website staan worden verplicht bijgehouden en aangeleverd aan de overheid. De informatie op Ziekenhuischeck.nl is afkomstig van verschillende bronnen, waaronder: Zorginstituut Nederland, Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en onafhankelijk onderzoek.

Op Ziekenhuischeck vindt u geen informatie over de kwaliteit van de individuele behandeling. Hiervoor kunt u terecht bij de eigen arts, verpleegkundige of andere betrokkene uit het ziekenhuis.

Wilt u weten welke kwaliteit ons ziekenhuis levert? Of wilt u ziekenhuizen met elkaar vergelijken? Dan bent u bij Ziekenhuischeck.nl aan het juiste adres.