Verpleegafdelingen en bezoekuren

Vanwege de maatregelen rondom COVID-19 geldt er een andere bezoekersregeling. Alles daarover lees je op deze pagina onder 'Bezoekers'.

Bezoek aan niet-coronapatiënten

Opgenomen patiënten mogen vier verschillende bezoekers per dag ontvangen, maximaal één bezoeker per keer (in verband met de beschikbare ruimte). Bezoekuur is elke dag tussen 14.30 en 20.00 uur. In Tjongerschans is het dragen van een mondneusmasker ook als bezoeker verplicht. En denk er om dat u anderhalve meter afstand houdt tot mensen die niet tot uw huishouden behoren.  

Let op! U mag niet op bezoek komen bij een patiënt in Tjongerschans als u:

  • hoest,
  • verkouden bent,
  • koorts heeft.

Dit geldt ook voor bezoekers aan IC-patiënten. Eventuele uitzonderingen op deze bezoekersregeling worden besproken met de afdeling.

Bezoek Intensive Care

De bezoektijden op de Intensive Care wijken af van de algemene bezoektijden. Bezoek is hier welkom tussen 11.00 en 11.30 uur, tussen 14.30 en 16.00 uur en tussen 19.00 en 20.00 uur.

Bezoek centrum Vrouw, Moeder & Kind

Binnen het centrum Vrouw, Moeder & Kind zijn een paar aanvullingen op de bezoekersregeling.

Opname na de bevalling

Beide ouders mogen blijven slapen (rooming-in). Daarnaast mogen er tussen 14.30 en 20.00 uur maximaal twee keer twee personen op bezoek komen. Broertjes en zusjes jonger dan 13 jaar tellen niet mee.

Kinderafdeling

Bij kinderen mogen ouders/verzorgers 24 uur per dag bij het kind zijn. Eén ouder mag blijven slapen. Daarnaast mogen er tussen 14.30 en 20.00 uur maximaal twee keer twee personen op bezoek komen. Broertjes en zusjes jonger dan 13 jaar tellen niet mee.

Dagopnames

Geen extra bezoek, alleen de ouder(s)/verzorger(s).

Bezoek afdeling Klinische Geriatrie

Dagelijks tussen 14.30 – 16.30 uur en 18.30 – 20.00 uur.
Zaterdag, zondag en feestdagen extra: 11.00 – 12.00  uur.

Bezoek aan patiënten die in quarantaine liggen 

Als een patiënt in quarantaine ligt (bijvoorbeeld vanwege contact met iemand die positief is getest op COVID-19) tijdens de opname geldt er een ander bezoekersbeleid. Patiënten in quarantaine mogen één keer per dag een bezoeker ontvangen. Dit gaat in afspraak met de afdeling. De bezoeker draagt persoonlijke beschermingsmiddelen die worden aangeboden door de afdeling. 

Bezoek aan coronapatiënten verdacht of positief

Patiënten die in Tjongerschans zijn opgenomen en die een verdenking op het coronavirus hebben, mogen tijdens het wachten op de testuitslag geen bezoek ontvangen. Zodra blijkt dat de test positief is, zal een medewerker van de afdeling contact opnemen met de contactpersoon van de patiënt en worden er afspraken gemaakt over de bezoekersregeling.