Verpleegafdelingen en bezoekuren

Vanwege de maatregelen rondom COVID-19 geldt er een andere bezoekersregeling. Alles daarover lees je op deze pagina onder 'Bezoekers'.

Videobellen met patiënten

Wist u dat iedere patiënt een iPad aan bed heeft? Patiënten kunnen met de iPad inloggen op hun eigen Skype, Facebook Messenger of Instagram-account. Op deze manier kunnen ze videobellen met familie en vrienden.

Bezoek aan niet-coronapatiënten

Er is per bezoekmoment één bezoeker per patiënt toegestaan, mits de 1,5 meter geborgd kan blijven. Het is niet toegestaan dat er tijdens de bezoektijd meerdere bezoekers achter elkaar langskomen bij de patiënt: dus slechts één bezoeker voor het héle bezoekmoment. Dat is elke dag van 15.00 - 17.00 uur. 

Let op! U mag niet op bezoek komen bij een patiënt in Tjongerschans als u:

  • hoest,
  • verkouden bent,
  • koorts heeft.

Bezoek afdeling 2A (Intensive Care, CCU en Eerste HartHulp)

De bezoektijden op afdeling 2A wijken af van de algemene bezoektijden.

Bezoektijden Hartbewaking en reguliere Intensive Care: bezoek is hier elke dag welkom tussen 14.30 en 16.00 uur, één persoon per keer.

Bezoektijden COVID19 Intensive Care: tweemaal daags wordt de eerste contactpersonen door de IC-verpleegkundige gebeld tussen 10.00-12.00 uur en 18.00-20.00 uur. Bezoek is op afspraak, maximaal drie keer per week mag er één persoon op bezoek komen.

Bezoek centrum Vrouw, Moeder & Kind

Binnen het centrum Vrouw, Moeder & Kind zijn een paar aanvullingen op de bezoekersregeling.

Kraamafdeling

  • Partner is 24 uur per dag welkom bij de zwangere/ kraamvrouw + 1 extra bezoeker per dag tussen 15.00 en 17.00 uur.
  • Tijdens de bevalling mag alleen de partner mee. Indien medisch noodzakelijk, in overleg met gynaecoloog mag er een tweede persoon aanwezig zijn.
  • Broertjes/zusjes < 13 jaar -> 1x per dag 1 uur, op kamer, eigen speelgoed, speelkamer is gesloten. Mits klachtenvrij en geen contact van iemand die COVID-positief is

Kinderafdeling

  • Bij kinderen mogen de ouders 24 uur per dag aanwezig zijn (1 ouder mag blijven slapen) + 1 extra bezoeker per dag tussen 15.00 en 17.00 uur.
  • Broertjes/zusjes < 13 jaar -> 1x per dag 1 uur, op kamer, eigen speelgoed, speelkamer gesloten. Mits klachtenvrij en geen contact van iemand die COVID-positief is. 

Dagopnames

Geen extra bezoek, alleen de ouder(s)/verzorger(s).

Bezoek aan patiënten die in quarantaine liggen 

Als een patiënt in quarantaine ligt (bijvoorbeeld vanwege contact met iemand die positief is getest op COVID-19) tijdens de opname geldt er een ander bezoekersbeleid. Patiënten in quarantaine mogen één keer per dag een bezoeker ontvangen. Dit gaat in afspraak met de afdeling. De bezoeker draagt persoonlijke beschermingsmiddelen die worden aangeboden door de afdeling. 

Bezoek aan coronapatiënten verdacht of positief

Patiënten die in Tjongerschans zijn opgenomen en die een verdenking op het coronavirus hebben, mogen tijdens het wachten op de testuitslag geen bezoek ontvangen. Zodra blijkt dat de test positief is, zal een medewerker van de afdeling contact opnemen met de contactpersoon van de patiënt en worden er afspraken gemaakt over de bezoekersregeling.

Bezoek Spoedeisende hulp (SEH)

Op de SEH geldt dat er één bezoeker/begeleider per keer bij de patiënt mag zijn. Overige bezoekers kunnen eventueel in de auto blijven wachten.