Contactgegevens

De hoofdingang van het ziekenhuis is gelegen aan de Thialfweg 44. Tjongerschans is vanaf alle invalswegen aangegeven op de ANWB-borden.

Bezoekadres

Ziekenhuis Tjongerschans
Thialfweg 44
8441 PW Heerenveen
> routebeschrijving

Postadres

Postbus 10500
8440 MA Heerenveen

Hoofdingang

De hoofdingang is dagelijks geopend van 6.00 tot 21.00 uur. Tussen 21.00 en 6.00 uur is de ingang via het Spoedplein open en kunt u zich daar melden bij het loket.

Receptie

De receptie bevindt zich in de centrale hal en is dagelijks bezet van 6.00 tot 21.00 uur. De receptie is 24 uur per dag bereikbaar op het algemene telefoonnummer 0513 - 685 685.

Beveiliging

Er is 24 uur per dag beveiliging in het ziekenhuis aanwezig.

Taxi en openbaar vervoer

Via de receptie regelt u eenvoudig een taxi van en naar het ziekenhuis. U bereikt de receptie via 0513 - 685 685. U kunt natuurlijk ook zelf een taxi regelen via de lokale taxibedrijven. Komt u met het openbaar vervoer? Via 9292.nl plant u uw reis naar Tjongerschans.

Parkeren en parkeertarieven

Auto’s en motoren

Tjongerschans heeft een parkeerterrein tegenover de hoofdingang van het ziekenhuis. Op het voorterrein van de hoofdingang kunt u alleen iemand afzetten of ophalen. Heeft u een invalidekaart, dan mag u hier op een van de invalideplaatsen parkeren. Motorbestuurders parkeren hun motor in de daarvoor bestemde parkeerplaatsen onder het parkeerdek en kunnen de ingang naast de voetgangersoversteek gebruiken. Het parkeerterrein beschikt over een aantal laadpunten voor elektrische auto's.

Fietsen, brommers en scooters

Komt u met de fiets, brommer of scooter, dan stalt u deze in onze onbewaakte fietsenstalling rechts naast het voorterrein. De beveiliging verwijdert rijwielen die buiten deze stalling op het voorterrein worden geplaatst.

Invalideplaatsen

Het parkeerterrein tegenover het ziekenhuis beschikt over gratis invalideplaatsen die duidelijk staan aangegeven. Op vertoon van (een kopie van) uw invalidenkaart kunt u uw parkeerkaartje laten scannen bij de receptie zodat u gratis kunt uitrijden. Daarnaast hebben we een aantal invalideplaatsen op het voorterrein bij de hoofdingang.

Rolstoelen en rollators

In de centrale hal staan rolstoelen en rollators die u tijdens uw ziekenhuisbezoek kunt gebruiken. Voor het muntslot van de rolstoel heeft u een muntstuk van € 2,00 nodig. Bij het terugplaatsen van de rolstoel krijgt u het muntstuk weer terug.

Parkeertarieven

Betaald parkeren geldt op maandag t/m zaterdag van 7.00 tot 20.00 uur. Op zon- en feestdagen parkeert u gratis.  

0 -20 minuten Gratis
20 - 40 minuten € 0,80
40 - 60 minuten € 1,50
60 - 120 minuten € 3,00
120 - 180 minuten € 3,50
Vanaf 180 minuten € 4,50 (dagtarief)


Meerdaagse parkeerkaarten

Bezoekt u het ziekenhuis meerdere keren achtereen, dan kan het voordeliger zijn om een speciale parkeerkaart aan te schaffen. Deze kaarten kunt u afhalen bij de receptie. Als u al een parkeerkaartje heeft, dan kunt u deze bij de receptie inwisselen. 

Dagkaart € 4,50 1 dag zo vaak in- en uitrijden als nodig
10-rittenkaart € 12,00 10 uitrijkaarten, 1 jaar geldig
Weekkaart € 8,50 1 week zo vaak in- en uitrijden als nodig


Betaalautomaten onder het parkeerdek

Bij het oprijden van het parkeerterrein krijgt u bij de slagboom een parkeerkaart. Deze houdt u bij zich. Als u het ziekenhuis verlaat, betaalt u de parkeerkosten bij de betaalautomaat onder het parkeerdek. U kunt betalen met contact geld, PIN of creditcard. Na betaling heeft u 20 minuten de tijd om uit te rijden. Bij de slagboom leest de kentekenherkenning uw kenteken en gaat de slagboom voor u open. Let op: kentekenherkenning werkt niet bij de meerdaagse kaarten. U kunt de kaart dan bij de slagboom aanbieden.