Lotte Koster

Lotte Koster is in 2021 in Tjongerschans begonnen als stagiaire Servicemedewerker Breed . Al lerende op diverse afdelingen is ze inmiddels uitgegroeid tot volwaardig medewerker. Sinds januari 2022 is ze officieel in dienst  bij Tjongerschans en ze doet dat met veel enthousiasme. “Ik ben heel dankbaar dat ik hier heb stage gelopen en nu mag werken!”

Als stagiaire Servicemedewerker Breed, een studie die ze volgde aan ROC Friese Poort, heeft Lotte geproefd aan diverse afdelingen binnen het ziekenhuis. Tijdens de eerste stage heeft ze in de keuken, bij het facilitair bureau,  de receptie, de beveiliging en als HSA (Hospitality Service Assistent) gewerkt. Dit geeft direct aan hoe uiteenlopend de werkzaamheden van een Servicemedewerker Breed zijn. “Op die manier heb ik veel (nieuwe) collega’s ontmoet omdat je overal even komt. Zo kan je mooi kijken hoe het werkt en ook wat je leuk vindt.”

Lotte hoefde bij haar tweede stage dan ook niet lang na te denken, opnieuw koos ze ervoor om stage te lopen bij Tjongerschans. “Ik had hier zulke goede ervaringen, ook dankzij de lieve mensen, daarom wilde ik hier weer stage lopen. En dat mocht!” Vervolgens heeft Lotte zelf mogen kiezen waar ze binnen het ziekenhuis stage deze tweede stage wilde lopen en zo kwam ze terecht bij Opleidingen. “Dit was heel anders, je zit van 9 tot 5 op kantoor, dat was even wennen.” Maar ook hier heeft Lotte naar eigen zeggen veel geleerd. De werkzaamheden waren weer heel divers: van posters maken en onderhoudswerkzaamheden tot kopiëren/scannen en bellen met mensen. “Bellen heb ik  geen moeite mee. Ik vind het juist fijner om met iemand te praten via de telefoon dan per mail.” Naast haar werkzaamheden bij Opleidingen vulde Lotte haar week ook in de avonduren als HSA. Ze verzorgde het eten en drinken van patiënten en waarbij ze rekening moest  houden met diëten en het indikken van de poeders. Het werken as HSA beviel Lotte zo goed dat ze besloot te solliciteren voor vakantiewerk bij Tjongerschans en daar werd ze voor aangenomen.

Inmiddels heeft Lotte de opleiding Servicemedewerker Breed versneld afgerond en is ze nu nog meer te vinden in het ziekenhuis. Naast de vele sociale contacten, heeft het stagelopen in het ziekenhuis Lotte ook geleerd wat ze in de toekomst graag wil doen. “Eerst had ik het totaal niet duidelijk voor ogen, maar door de stage weet ik wat ik wel en niet leuk vind. Binnen het ziekenhuis kom je met veel mensen in contact, ik ben sociaal en daar wil ik graag iets mee doen.” Lotte heeft zich dan ook ingeschreven voor de opleiding Sociaal Werker. Ze was een van de eersten die zich hiervoor aanmeldde en is intussen aangenomen.

De slogan ‘Goede zorg raakt ons allemaal’, staat voor Lotte in het teken van haar werk als HSA, waarbij ze graag tijd maakt voor de patiënt om een praatje te maken. “Met goede zorg bouw je een band op met de patiënt, zodat de patiënt vertrouwen in je krijgt.”

Tot slot geeft Lotte een tip voor toekomstige stagiaires: “Je moet iets doen wat je leuk vindt, maar het is ook goed om erachter te komen wat je niet leuk vindt en je daar wel iets van meekrijgt. Daarnaast is goed communiceren heel belangrijk tijdens je stage.”

 

Onze stagiairs

Ben je benieuwd naar de verhalen van andere stagiairs? 

Lees meer verhalen