"Dankzij de COVID-periode ben ik nu met twee studies tegelijk bezig"

Als verpleegkundige in Tjongerschans kun je volop doorgroeien, bijvoorbeeld door een hbo-v opleiding volgen of je verder te specialiseren. Sybrechtje Stoker (31 jaar) maakt het wel heel bont, zij is op dit moment met twee opleidingen tegelijk bezig.

“Ik heb in 2014 mijn eindstage in Tjongerschans gedaan. Na het behalen van mijn mbo-v kon ik tijdelijk aan de slag als verpleegkundige op de afdelingen Neurologie en MDL. In die tijd was het lastig om een vast contract te krijgen en ik was juist op zoek naar vastigheid. Toen heb ik Tjongerschans verlaten om aan de slag te gaan in een verpleeghuis in Joure. Ik heb daar een half jaar gewerkt, maar miste de dynamiek van het ziekenhuis.

Via-via kreeg ik te horen dat in Tjongerschans de klinische geriatrie ging uitbreiden en er een zelfstandige afdeling Klinische Geriatrie zou komen. Ik heb toen meteen een open sollicitatie gestuurd en werd aangenomen. Na twee jaar kreeg ik de kans om te starten met een hbo-v opleiding. Eerder had ik daar nooit zo over nagedacht, maar toen ze aangaven dat we op de afdeling meer hbo-v verpleegkundigen met een geriatriespecialisatie nodig hadden, leek het me een mooie kans om mezelf verder te ontwikkelen. Als alles volgens planning verloopt ben ik in juni 2022 klaar."

En toen kwam COVID… Tijdens de COVID-periode heb ik me aangemeld als buddy voor de Intensive Care (IC). Op de IC was tijdelijk behoefte aan ondersteuning en ik wilde graag iets betekenen in deze periode. Vooraf vond ik het erg spannend, ik wist niets van de IC en al helemaal niet van COVID. Ik moest meteen vijf diensten achter elkaar werken. Gelukkig waren de collega’s heel behulpzaam en legden ze alles rustig en duidelijk uit. Het beviel me daar eigenlijk wel. Toen drie IC-verpleegkundigen me wezen op de vacature voor leerling IC-verpleegkundige, bleek wel dat het van beide kanten goed beviel.

Ik heb gesolliciteerd op de functie en ben aangenomen. Ik ben dus op dit moment bezig met een hbo-v én een IC-opleiding. Er zijn een aantal aspecten die zowel in de Klinische Geriatrie belangrijk zijn als op de IC. Je kijkt bij beide specialismes op een brede manier naar de patiënt, zij hebben vaak meerdere aandoeningen. En daarnaast heb je op beide plekken veel te maken met familie omdat patiënten minder of niet aanspreekbaar zijn. Dit zijn aspecten die ik leuk vind en het werk voor mij waardevol maken. Waarom ik dan toch voor de IC kies? Ik vind het ook leuk om meer technisch met het verpleegkundige vak bezig te zijn en dat is hier op de IC aan de orde van de dag. Ik ben blij dat ik deze stap in Tjongerschans kan maken.

Onze collega's

Ben je benieuwd naar de verhalen van andere medewerkers? 

Lees meer verhalen