“In mijn functie draag je indirect bij aan het leveren van goede zorg”

Saviël, 32 jaar, is nu ruim twee jaar werkzaam als medewerker op de ICT-helpdesk. Op deze afdeling komen elke dag veel uiteenlopende vragen en storingen binnen.

“Bij ons op de helpdesk komen wekelijks tussen de 250 en 300 meldingen en storingen binnen. Je kunt hierbij denken aan printerstoringen, problemen met inloggen op het netwerk of problemen binnen het elektronisch patiëntendossier. Daarnaast ontvangen wij ook alle storingen die met de telefonie te maken hebben.

Wij bekijken iedere binnenkomende melding en beoordelen of we het probleem zelf kunnen oplossen of dat we advies nodig hebben van een beheerder van onze afdeling omdat het een ingewikkelder probleem is. Als het iets is wat we zelf kunnen oplossen, kijken we hoeveel prioriteit het heeft en dan zetten we het op onze planning.

Ik werk nu ruim twee jaar in Tjongerschans. Hiervoor werkte ik op de ICT-helpdesk van een mbo-school. Ik was eigenlijk op zoek naar een baan dichter bij huis en toen mijn zoon in Tjongerschans werd geboren bedacht ik me dat werken in een ziekenhuis ook een mogelijkheid is. Ik realiseerde me toen pas eigenlijk hoeveel techniek er in een ziekenhuis aan te pas komt. Ik hield de vacatures bij Tjongerschans nauwlettend in de gaten en gelukkig kwam er vrij snel een functie op de helpdesk vrij.

In de afgelopen twee jaar heb ik al verschillende ontwikkelingen meegemaakt. Eerst kwamen bijna alle meldingen telefonisch binnen. Wij moesten die meldingen dan vervolgens in het systeem registreren en dat kostte veel tijd, vaak had je dan de volgende beller alweer aan de lijn. Nu worden de meeste meldingen via TOPdesk ingediend. Via dit systeem kan een medewerker zelf een ticket indienen. Wij ontvangen de melding op onze werklijst en kunnen actie ondernemen. Dit voorkomt communicatiefouten in de overdracht. Bijkomend voordeel is dat de melder op die manier zelf kan zien wat de status van de melding is.

Het mooie van werken in een ziekenhuis vind ik dat je indirect bijdraagt aan het verlenen van goede zorg. Wij zorgen ervoor dat de collega’s in het directe patiëntenproces hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Prioriteiten stellen is daarbij erg belangrijk. Het liefst helpen we natuurlijk iedereen meteen, maar je kunt je voorstellen dat dat met ruim 50 meldingen per dag niet gaat. Soms moet iemand iets langer wachten op een nieuw beeldscherm of even ergens anders printen. Maar het doel is altijd om iedereen zo snel mogelijk weer te voorzien van goed werkende ICT.”

Onze collega's

Ben je benieuwd naar de verhalen van andere medewerkers? 

Lees meer verhalen