"Van grote betekenis dankzij kleinschaligheid"

Martine Oosterloo is 46 jaar en werkt sinds 2015 in Tjongerschans. Martine is werkzaam als SEH-arts KNMG en geeft daarnaast trainingen aan collega’s.

‘Dat ik iets in de zorg zou gaan doen, stond voor mij als een paal boven water. Na mijn vwo heb ik me daarom ingeschreven voor de studie Geneeskunde. In het UMCG heb ik me gespecialiseerd tot SEH-arts en ben ik daar vervolgens blijven werken.

Op een gegeven moment wilde ik terug naar Friesland, ‘back to the roots’. De keuze voor Tjongerschans was snel gemaakt. Ik kende de SEH-arts die hier al werkte en de kernwaarden van Tjongerschans passen goed bij mij. Daarnaast heerst hier een veilig werk- en leerklimaat.  

Dat Tjongerschans een perifeer ziekenhuis is, vind ik een groot voordeel. Als SEH-arts kun je daardoor van grote betekenis zijn. Je hebt meer patiëntencontact en komt veel verschillende ziektebeelden tegen. In ons vak maak je soms heftige dingen mee, de Friese nuchterheid en een gezonde dosis humor zijn wat mij betreft onmisbaar bij het werken op een spoedeisende hulp.  

Ik ben er trots op wat we als vakgroep in de afgelopen vier jaar hebben opgebouwd. Toen ik bij Tjongerschans kwam werken, was ik de tweede SEH-arts op de afdeling. Inmiddels zijn we met zijn vijven. We werken nauw samen met veel andere specialisten op de spoedeisende hulp en trainen collega-artsen in de opvang van acuut zieke patiënten en reanimatie. Daarnaast zijn drie van mijn collega’s en ik inmiddels gecertificeerd supervisor spoedechografie.’

Onze collega's

Ben je benieuwd naar de verhalen van andere medewerkers?

Lees meer verhalen