Lisanne van der Ploeg

"Ik word er gelukkig van als ik mensen in een moeilijke periode een beetje verlichting kan geven. Toch nog even kunnen lachen."

Functie: Verpleegkundige
Afdeling: Daghospitaal
Werkzaam sinds: 2021

Wat doe je voor werk bij Tjongerschans?
"Ik ben verpleegkundige op het Daghospitaal. Mensen komen daar voor verschillende operaties, onderzoeken en behandelingen. Het zijn allemaal dagopnames, dit betekent dat patiënten ‘s ochtends of in de loop van de dag binnenkomen en dezelfde dag weer naar huis gaan. We zijn open van half zeven ’s ochtends tot acht uur ‘s avonds. Je sluit in de avond af en begint de volgende dag met nieuwe patiënten. Het leuke daaraan is dat ik veel verschillende mensen tegenkom. Alleen patiënten voor infuustherapieën komen vaker, zij komen meestal om de zoveel weken. Die afwisseling maakt mijn werk op het Daghospitaal leuk."

Waarom ben je in de zorg gaan werken?
"Vroeger dacht ik al: ik wil sowieso iets met mensen en verzorgen. Andere meiden hadden het dan over kapper zijn. Dan verzorg je natuurlijk ook mensen, maar ik wist vrij snel dat dat niks voor mij was. Ik heb altijd iets met de zorg gehad. Als ik bijvoorbeeld op tv iets met zorg zag, dan dacht ik: O ja, leuk! Het interesseerde mij.’ Hoe raakt goede zorg jou? ‘Ik doe natuurlijk mijn best voor de patiënt en geef de zorg die nodig is. Als je dan achteraf bedankt wordt en mensen zeggen: wat fijn allemaal en ik voel me zo thuis. Dan raakt het hun, maar mij ook. Ik word er gelukkig van als ik mensen in een moeilijke periode een beetje verlichting kan geven. Toch nog even kunnen lachen."

Als je niet in de zorg werkte dan was je …
"Daar denk ik ook wel eens over na. Stel, ik zou dit niet hebben gedaan of ik kan dit niet meer doen, wat wil ik dan? Ik zou het niet weten, ik heb oprecht geen idee. Het moet wel echt iets met mensen zijn. Niet alleen het zorgen voor mensen, maar ook de gesprekken die je met mensen hebt, blijft bijzonder. Daar doe je het voor."

 

Onze collega's

Ben je benieuwd naar de verhalen van andere medewerkers? 

Lees meer verhalen