"Je moet beslissingen durven nemen op belangrijke momenten"

Ellen Hoekstra (37) is anesthesiemedewerker in Tjongerschans. Daarnaast werkt ze één dag per week als dagcoördinator op de OK. Tjongerschans zit in haar DNA en ze wil hier nog heel lang blijven werken.

‘Mijn moeder werkte in Tjongerschans. Het lag voor mij voor de hand dat ik na het behalen van mijn mbo-v diploma hier ook ging werken. Als snel kreeg ik de mogelijkheid om intern de hbo-v te doen en vervolgens de opleiding tot anesthesiemedewerker.

Het mooie aan mijn werk? De verantwoordelijkheid en de afwisseling. Je moet kennis hebben over anatomie, fysiologie, farmacologie en pathologie, maar ook communicatief sterk en daadkrachtig zijn. Het is een verantwoordelijke baan en als de risico’s te groot worden, moet ik besluiten dat de operatie niet voortgezet kan worden. Ik zie soms de angst in iemands ogen en daar probeer ik op de juiste manier op te reageren. Ik wil de patiënt altijd het gevoel geven dat het goed komt en dat hij in goede handen bij ons is.

Tjongerschans biedt veel mogelijkheden om je te ontwikkelen. Als anesthesiemedewerker is het in een kleinschalig ziekenhuis heel gebruikelijk om er een taak naast te hebben. Daarom ben ik één dag per week dagcoördinator op de OK. Dat maakt mijn werk ook zo afwisselend. Ondertussen wil ik me graag verder specialiseren tot sedatie praktijk specialist. Tjongerschans biedt me deze mogelijkheid en dat vind ik fantastisch.

Als OK-team zijn we erg hecht. We maken mooie, maar ook minder mooie dingen mee. In alle gevallen zijn we er voor de patiënt maar ook voor elkaar. Dat maakt mijn baan de mooiste die er is.’

Onze collega's

Ben je benieuwd naar de verhalen van andere medewerkers? 

Lees meer verhalen