Kosten

De zorg is gecontracteerd maar niet alles wordt vergoed

Zorgverzekeraars en dienstapotheken zorgen er samen voor dat u overal in Nederland in avond-, nacht- en weekenduren terecht kunt voor spoedmedicatie.

Dienstapotheek de Tjonger heeft met de meeste zorgverzekeraars een contract gesloten voor geneesmiddelen zodat de poliklinische apotheek uw rekening rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar kan indienen.

Indien u echter bepaalde hulpmiddelen nodig heeft, kan het zijn dat u de rekening hiervoor wel bij ons moet betalen en daarna zelf moet indienen bij uw zorgverzekeraar.

Dit is bijvoorbeeld het geval bij teststrips voor bloedglucosemeters, catheters of verbandmateriaal.

Onze medewerkers informeren u hierover en vertellen u ook als een bepaald geneesmiddel niet wordt vergoed. Niet alle geneesmiddelen komen namelijk in aanmerking voor vergoeding.

De kosten

Voor elk recept dat u bij een apotheek inlevert, betaalt u de kosten van het geneesmiddel en de kosten van de zorg. Deze kosten vallen onder uw wettelijke eigen risico.

N.B. Spoedmedicatie is duurder; het tarief voor de dienstverlening is hoger dan u overdag in uw eigen apotheek betaalt. Het diensttarief geldt niet als u een avond- of weekendpoli bezoekt en een recept van de medisch specialist mee krijgt.