Tjongertalk

Regelmatig organiseren we Tjongertalks. Dit zijn digitale bijeenkomsten over een (actueel) medisch onderwerp. Dinsdag 23 april is er een Tjongertalk over slaap bij (jonge) kinderen. 

 

Tjongertalk 'Slaap kindje slaap: help jouw kind op weg naar dromenland'

Veel ouders zullen het niet gauw vergeten: die eerste keer na al die slapeloze nachten dat hun kind doorsliep. Maar waar sommige kinderen al vroeg goed slapen, blijven andere kleintjes nachtbrakers. Soms periodes, soms standaard. Slapeloze nachten hebben invloed op de ontwikkeling van je kind, maar ook op de slaap van de andere gezinsleden in huis. Als ouder kun je bovendien onzeker raken van alle verschillende adviezen die er worden gegeven.

Hoe help je je kind op weg naar dromenland?
Oftewel: wat kun je als ouder zelf doen om ervoor te zorgen dat je kind wél lekker gaat slapen? Op 23 april organiseren we een online Tjongertalk over slaap bij jonge kinderen tot en met de basisschoolleeftijd. Kinderarts Froukje Noorman en GZ-psycholoog Hester den Daas vertellen dan meer over de normale slaapontwikkeling van een kind en factoren die goed slapen stimuleren. Hierna begrijp je als ouders beter hoe je kind slaapt en hoe je je kind beter kunt leren slapen, passend bij jouw kind en jouw gezin. Froukje: “Goede slaap is essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Ook in het ziekenhuis zien we veel ouders die hier vragen over hebben. In deze Tjongertalk willen we de vragen bundelen en het onder andere hebben over normale slaapontwikkeling, specifieke slaapstoornissen, algemene slaapadviezen bij kinderen en het gebruik van melatonine.” Sprekers Hester en Froukje zijn ook betrokken bij het Slaapwaakcentrum van Tjongerschans.

Wanneer: dinsdag 23 april 2024
Tijd: 19.30 – 20.30 uur
Waar: thuis online te volgen

Tjongertalk is een webinar en is thuis eenvoudig te volgen via computer, laptop, tablet en mobiel. Je mag je vragen alvast vooraf aan doorgeven, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Tijdens de online bijeenkomst kun je via chat je vragen stellen.

Meld je aan voor Tjongertalk 'Slaap kindje slaap: help jouw kind op weg naar dromenland'

*
*
Vul hier niets in a.u.b.