Patiëntenportaal Mijntjongerschans

Als patiënt van Tjongerschans heeft u toegang tot het patiëntenportaal Mijntjongerschans. Mijntjongerschans is een beveiligde omgeving waarop alleen u toegang heeft. U heeft hier inzage in uw medisch dossier. Bijvoorbeeld:

  • Uw (geplande) afspraken
  • Uw uitslagen
  • De brieven die uw specialist naar uw huisarts stuurt

Stel een vraag aan uw behandelend arts via e-consult

Heeft u een vraag voor uw behandelend arts? Het patiëntenportaal biedt de mogelijkheid om hiervoor gebruik te maken van een e-consult. Via een e-consult kunnen patiënt en behandelaar veilig berichten uitwisselen. Om gebruik te maken van het e-consult logt u in op Mijntjongerschans en gaat u naar de knop e-consult. Het is belangrijk dat uw e-mailadres in Mijntjongerschans staat en dat u hiervoor toestemming heeft gegeven.

Bent u ouder/voogd of mentor/curator? Regel een machtiging

Het is mogelijk om als ouder of voogd toegang te krijgen tot de medische gegevens van uw kind op Mijntjongerschans. U regelt dit met een machtiging die wordt goedgekeurd door de behandelend arts. Ook kunt u al mentor of curator een machtiging regelen voor degene die u vertegenwoordigt.

> Hoe regelt u een machtiging?

Inloggen

Om toegang te krijgen tot uw medische gegevens logt u in met uw DigiD met sms verificatie of met de DigiD app. In dit informatieboekje geven we u stap voor stap uitleg over het inloggen met DigiD. Wilt u alleen een afspraak maken? Dan kunt u ook inloggen met het afspraaknummer dat u van uw huisarts of verloskundige heeft ontvangen. Heeft u hulp nodig bij het inloggen? Van maandag tot en met vrijdag helpt de gastvrouw van het Digitaal Zorgplein (in de centrale hal van Tjongerschans) u graag.

> Inloggen op Mijntjongerschans