Verpleegafdeling 2A

Afdeling 2A is een bewakingsafdeling waar mensen verblijven op de hartbewaking (CCU) of de intensive care (ICU). De verpleegkundigen zijn 24 uur per dag aanwezig voor de zorgverlening. Er is altijd één verpleegkundige aanwezig die verantwoordelijk is voor een patiënt. Deze verpleegkundige bespreekt dagelijks met de patiënt en zijn of haar naasten wat er die dag op het programma staat.

De CCU heeft één zaal met 4 bedden en 4 eenpersoonskamers. De ICU heeft één zaal met 6 bedden en 2 eenpersoonskamers. Alle bedden hebben dezelfde bewakingsapparatuur.

Dag van opname

Wanneer u wordt opgenomen op de IC sluiten we u aan op een monitor. Hiermee kunnen we verschillende vitale functies bewaken. Verder komt het vaak voor dat er aanvullend bloedonderzoek of radiologisch onderzoek (röntgenfoto) plaatsvindt of dat we een hartfilmpje (ECG) maken. 

Bezoek en bloemen

De bezoektijden op de afdeling intensive care wijken af van de algemene bezoektijden in het ziekenhuis. U ontvangt van ons een kaartje met daarop de bezoektijden  en ook de telefoonnummers van de afdeling. Op afdeling 2A zijn bloemen niet toegestaan.

Medewerkers

Een vaste groep gespecialiseerde verpleegkundigen verleent de zorg op de hartbewaking (CCU) en de intensive care (IC). Op de afdeling komt u verder de volgende functionarissen tegen: medisch specialisten, waarvan de cardioloog op de CCU behandelaar en coördinator is. Op de ICU worden alle specialismen vertegenwoordigd en is de anesthesist coördinator. Daarnaast zijn er röntgenlaboranten, analisten, een secretaresse, voedingsassistent en medewerkers schoonhouden. Medewerkers die in overleg bij de behandeling betrokken kunnen worden, zijn bijvoorbeeld de fysiotherapeut, diëtiste, maatschappelijk werker of geestelijk verzorger.

Routenummer

Volg routenummer 51.