Contracten zorgverzekeraars

Tjongerschans streeft naar het realiseren van continuïteit in haar zorgaanbod. We zijn erin geslaagd met alle zorgverzekeraars een contract af te sluiten. Dit betekent dat alle verzekerden het hele jaar door in Heerenveen terecht kunnen wanneer zij naar het ziekenhuis moeten. De enige uitzondering hierop zijn mensen met de budgetpolis ZEKUR. Met dit label heeft Tjongerschans voor 2019 geen contract afgesloten.

ZEKUR

ZEKUR is één van de labels van coöperatie VGZ. ZEKUR heeft ervoor gekozen om binnen Friesland alleen afspraken te maken met het Medisch Centrum Leeuwarden. Voor verzekerden die een ZEKUR-polis hebben, maar toch graag in Tjongerschans geholpen willen worden, is overstappen naar een andere polis het enige advies. Voor spoedeisende zorg, een bevalling, of na doorverwijzing van een medisch specialist naar Tjongerschans vergoedt ZEKUR de zorgkosten wel. Kijk voor meer informatie op: https://www.zekur.nl/zorgverzekering/ziekenhuizen.

Als uw zorgverzekeraar geen contract heeft met Tjongerschans kunt u er voor kiezen om over te stappen naar een zorgverzekeraar die wel een contract met ons heeft. U moet uw bestaande zorgverzekering opzeggen vóór 1 januari 2019 en u kunt tot en met 1 februari 2019 een nieuwe zorgverzekering kiezen. Deze nieuw afgesloten zorgverzekering is vervolgens (met terugwerkende kracht) geldig per 1 januari 2019.

Datum bijgewerkt: 21 december 2018

Met alle zorgverzekeraars zijn contracten afgesloten voor 2019. Net als voorgaande jaren is er geen contract voor de ZEKUR polis (VGZ).