Woensdag 20 november: zondagsdienst vanwege cao-onderhandelingen

Woensdag 20 november draait een aantal afdelingen in ziekenhuis Tjongerschans vanwege cao-onderhandelingen een zondagsdienst. 

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de ziekenhuizen hebben nog geen resultaat opgeleverd. De vakbonden hebben daarom bekendgemaakt dat aanstaande woensdag 20 november tussen 00.00 uur en 23.59 uur meerdere afdelingen in Tjongerschans een zondagsdienst gaan draaien. Het ziekenhuis belt alle patiënten van wie de afspraak moet worden verplaatst in verband met deze cao-actie. Wij begrijpen dat dit voor de desbetreffende patiënten heel vervelend is.

Afspraken
Heeft u op 20 november een afspraak in het ziekenhuis? Zonder bericht vanuit het ziekenhuis gaat deze afspraak gewoon door. Wordt de afspraak verplaatst, dan wordt u van te voren gebeld.

Wat is een zondagsdienst?
Een zondagsdienst betekent dat de afdeling, wat betreft de patiëntenzorg, werkt alsof het zondag is. Tijdens een zondagsdienst gaat spoedzorg, oncologische zorg en zorg die niet uitgesteld kan worden gewoon door! De veiligheid van patiënten en medewerkers blijft gewaarborgd. Wel kan het zijn dat afspraken waarbij geen spoed is, worden verschoven. U ontvangt hierover altijd bericht.