Nieuws

Tjongerschans implementeert als eerste in Nederland innovatieve Assert IQ hartritmemonitor

3 juni 2024

Een primeur voor ons ziekenhuis: vandaag heeft cardioloog Schram als eerste in Nederland de geavanceerde Assert IQ implanteerbare hartritmemonitor bij een patiënt geïmplanteerd. Dit baanbrekende apparaat is uitgerust met Bluetooth-technologie en kan hierdoor op afstand geprogrammeerd worden. Bovendien kan deze bijzondere hartritmonitor hartritmestoornissen nauwkeuriger detecteren en heeft die een langere levensduur.

De Assert IQ vertegenwoordigt een nieuwe generatie in de monitoring van hartritmestoornissen. Dankzij de geïntegreerde Bluetooth-technologie kunnen patiënten op een meer gepersonaliseerde en efficiënte manier worden gevolgd. De draadloze verbinding zorgt voor een snelle overdracht van gegevens naar de behandelend arts, wat snellere en nauwkeurigere diagnostiek mogelijk maakt.

Eén van de grote voordelen van de Assert IQ is de lange levensduur van de batterij, die - afhankelijk van de gekozen versie - drie of zes jaren meegaat. Dit is ideaal voor patiënten die langer gevolgd moeten worden.

Daarnaast biedt de Assert IQ de mogelijkheid om op afstand geprogrammeerd te worden. Dit maakt het niet alleen makkelijker voor artsen om de monitor af te stellen op de specifieke behoeften van de patiënt, maar vermindert ook het aantal noodzakelijke ziekenhuisbezoeken. Patiënten kunnen nu vanuit het comfort van hun eigen huis gevolgd en behandeld worden, wat bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven.

Cardioloog Schram is verheugd over deze ontwikkeling: “De introductie van de Assert IQ in Nederland markeert een belangrijke stap voorwaarts in de cardiologische zorg. Het stelt ons in staat om onze patiënten nog beter en efficiënter te helpen. De mogelijkheid om op afstand te monitoren en aan te passen zorgt voor een meer gepersonaliseerde aanpak, wat essentieel is voor de behandeling van hartritmestoornissen.”

We zijn trots op deze primeur en blijven ons inzetten voor innovatieve oplossingen die de zorg voor patiënten verbeteren. Met de introductie van de Assert IQ blijft ons ziekenhuis vooroplopen in de toepassing van geavanceerde medische technologieën.