Nieuws

Nieuw in Tjongerschans

7 februari 2022

Begin dit jaar is Denice Kamphuis begonnen als oncologisch- en GE-chirurg op de afdeling Chirurgie van Tjongerschans. Denice is geen onbekende in de noordelijke ziekenhuizen; tijdens haar studie werkte ze al in het UMCG en MCL. “Het mooie aan het vak chirurgie is mensen te kunnen genezen en een band opbouwen met de patiënt. Je ziet de patiënt vóór de behandeling, tijdens de behandeling en uiteraard naderhand voor de nazorg.”  

Na het afronden van de opleiding geneeskunde tot basisarts en vervolgens de specialisatie chirurgie, heeft Denice een verdieping gedaan richting de Gastro Intestinale (GE) en oncologische chirurgie. Met deze kennis is ze werkzaam geweest in het ZGT Almelo. Vervolgens is ze kortgeleden begonnen bij Tjongerschans. Denice benoemd de persoonlijke benadering en de korte lijntjes als fijne punten van Tjongerschans. Daarnaast was ze al bekend binnen Heelkunde Friesland, de organisatie waarin de chirurgen van de Friese ziekenhuizen verenigd zijn en waar ze nu zelf deel van uitmaakt.

Na het fijne ontvangst binnen Tjongerschans is Denice inmiddels wegwijs in het ziekenhuis en zitten de eerste werkweken er op. Het werken op de afdeling Chirurgie van Tjongerschans is heel afwisselend, waarbij je als arts snel moet schakelen.
“Een mooie combinatie tussen ingrepen, het spreekuur, de kliniek en met een multidisciplinair team werken aan een behandelplan op maat. Daarnaast vind ik opleiding erg leuk en hoop ik mijn kennis over te dragen aan coassistenten, assistenten, PA’s en verpleegkundigen en hopelijk in de toekomst ook aan chirurgen in opleiding.”

Foto: oncologisch- en GE-chirurg Denice Kamphuis