Nieuws

Nieuw in Tjongerschans

12 oktober 2022

Regelmatig starten nieuwe medisch specialisten in ons ziekenhuis. In augustus is Judith Woudstra bij ons begonnen als klinisch geriater.

Judith volgde haar opleiding in het Medisch Centrum Leeuwarden. Vervolgens heeft zij twee jaar in het UMCG in Groningen gewerkt waarna ze de overstap maakte naar Tjongerschans. “Tjongerschans heeft een mooi geriatrisch centrum waar zowel klinische als poliklinische zorg wordt verleend. De multidisciplinaire samenwerking verloopt er goed,” vertelt Judith.

Sinds 2021 is Judith ook klinisch farmacoloog. “In mijn werk als klinisch geriater houd ik mij extra bezig met geneesmiddelen. Ouderen gebruiken soms veel verschillende geneesmiddelen tegelijkertijd. Ik kijk naar mogelijke risico’s hiervan en kijk of een geneesmiddel veilig en effectief is voor de oudere patiënt.”


"Goede zorg betekent voor mij dat we de juiste zorg op de juiste plek bieden"

Het mooie aan haar werk vindt Judith om samen met de patiënt en/of diens omgeving naar een oplossing te zoeken voor zijn of haar hulpvraag. “Die hulpvraag is bij elke patiënt anders. Dat maakt het werk voor mij ook zo mooi. Goede zorg betekent voor mij dat we de juiste zorg op de juiste plek bieden. En dat we met de patiënt in gesprek gaan over ziekte en passende en haalbare zorg, afgestemd op zijn of haar situatie. Dat begint al tijdens de gesprekken op de poli. Het is belangrijk dat we als ziekenhuis blijven samenwerken met de eerstelijnszorg voor het inrichten van zorgpaden voor kwetsbare ouderen.”

Judith is in verwachting van haar tweede kindje en gaat in november met verlof. In maart verwacht ze weer terug te zijn in Tjongerschans.

Foto: Judith Woudstra is in augustus gestart als klinisch geriater in Tjongerschans