Nieuws

Maak kennis met Elke van de Ven

21 maart 2023

Regelmatig starten nieuwe medisch specialisten in ons ziekenhuis. Op 1 februari is Elke van de Ven begonnen als neuroloog in Tjongerschans. Elke is niet geheel onbekend, want vorig jaar heeft ze al kunnen sfeerproeven toen ze een half jaar als neuroloog heeft waargenomen.

“Na deze ‘proeftijd’ ben ik ontzettend blij dat ik nu een vast teamlid van de vakgroep Neurologie mag zijn. Tjongerschans is een fijne werkplek. De korte lijntjes met mijn collega’s maken dat we veel kunnen bereiken en snel kunnen handelen. Je kent elkaar en dat werkt heel prettig. Persoonlijk en welkom, dat kenmerkt mijn eerste indruk van het ziekenhuis. En dat is iets wat ik ook richting mijn patiënten wil overbrengen. Ik vind passende zorg binnen de kaders van wat er mogelijk is heel belangrijk, liefst met snelle doorlooptijden en korte wachttijden. Als neuroloog richt ik mij in Tjongerschans vooral op de aandachtsgebieden acute neurologie, beroertezorg en cognitieve aandoeningen. Bij cognitieve aandoeningen moet je denken aan bijvoorbeeld geheugenproblematiek.“

"De korte lijntjes met mijn collega’s maken dat we veel kunnen bereiken en snel kunnen handelen."

 

Eerder werkte Elke in het Sint Antonius in Utrecht en Nieuwegein, maar nu ze de stap naar Heerenveen heeft gemaakt gaat ze ook verhuizen naar Friesland. Elke: “Heerlijk om weer op de fiets naar het werk te kunnen en genoeg ruimte om naast mijn werk van het buitenleven te genieten.”