Nieuws

Informatiemarkt Palliatieve Zorg op 12 oktober

30 september 2024

Ziekenhuis Tjongerschans organiseert op zaterdag 12 oktober een informatiemarkt voor palliatieve zorg. Deze markt biedt de gelegenheid om in een rustige en ondersteunende omgeving in gesprek te gaan met verschillende standhouders, zoals diverse thuiszorgorganisaties, een notaris, een uitvaartverzorger en het hospice.

Dag van de Palliatieve Zorg
Op 12 oktober 2024 is het de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Op deze dag willen we alle aandacht vestigen op het belang van palliatieve zorg. Tjongerschans doet dat met deze informatiemarkt waar belangstellenden in verbinding worden gebracht met verschillende professionals die iets kunnen betekenen voor mensen in hun laatste levensfase.

Tijd en locatie
Wanneer: zaterdag 12 oktober
Tijd: 11.00 – 15.00 uur
Waar: Op de 1e verdieping boven de centrale hal van ziekenhuis Tjongerschans, Thialfweg 44 in Heerenveen

Belangstellenden zijn van harte welkom. Of je nu alleen komt, met familie, of gewoon wilt rondkijken. Aanmelden is niet nodig; tussen 11.00 en 15.00 uur kun je vrij in- en uitlopen op een moment dat het uitkomt.

Palliatief adviesteam
Palliatieve zorg is zorg voor iemand die niet meer beter kan worden. Het doel van deze zorg is gericht op het behoud en/of verbeteren van de kwaliteit van leven in de tijd die er nog is. Tjongerschans beschikt over een team van gespecialiseerde hulpverleners dat kan worden ingeschakeld om met de patiënt en behandelend arts mee te denken over de best mogelijke zorg. Het palliatief adviesteam geeft advies aan het medisch en verpleegkundig team over de situatie.

Open Dag Julia Jan Wouters Hospice
Een bezoek aan de informatiemarkt in Tjongerschans is goed te combineren met een bezoek aan de Open Dag van het Julia Jan Wouters Hospice in Heerenveen. Dit is ook op 12 oktober. Aanmelden hiervoor is niet nodig. Het hospice bevindt zich in het voormalige schoolgebouw op de hoek van de Van Helomalaan en Thialfweg (vlakbij het ziekenhuis).