Nieuws

Duizendste bevalling van 2022

5 oktober 2022

Dinsdagmiddag 4 oktober om 13.04 uur werden Lisa en Rico Huizinga uit Hoornsterzwaag ouders van een prachtige dochter in ziekenhuis Tjongerschans. Met de komst van baby Sophie Lynn viert Tjongerschans de duizendste bevalling van dit jaar. De kersverse ouders werden verrast met ziekenhuisknuffel Tjonkie en een bos bloemen.

Fijne ervaring
Sophie Lynn is het tweede kindje voor Lisa en Rico. Ze kijken terug op een voorspoedige bevalling. “De zorg die we hebben ervaren was erg fijn. Iedereen is kundig en ontzettend aardig. We hadden goede verhalen gehoord over het ziekenhuis en die zijn meer dan waargemaakt. Een hele fijne ervaring om in Tjongerschans te mogen bevallen“, aldus de kersverse ouders.

"We hadden goede verhalen gehoord over het ziekenhuis en die zijn meer dan waargemaakt. Een hele fijne ervaring om in Tjongerschans te mogen bevallen“

 

Gezinsgerichte zorg
Sophie Lynn is geboren in het centrum Vrouw, Moeder & Kind van Tjongerschans. Hier staat het gezin centraal en wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de individuele wensen van de ouders. Moeder, vader en baby blijven na de geboorte samen op één kamer, zo zijn zij 24 uur per dag samen. Deze gezinskamers geven het gevoel van thuis, met de zekerheid van medische zorg vlakbij.

Baby Sophie Lynn en ouders Lisa en Rico werden door PA verloskundige Joost Hooimeijer verrast met een groot bos bloemen. Met de geboorte van Sophie Lynn was de duizendste bevalling van 2022 in Tjongerschans een feit.