Nieuws

Arts assistent Tajinder Singh

2 juli 2024

Arts assistent Tajinder Singh komt net terug van een onderwijsmoment. Dat wordt één tot twee keer in de maand gegeven door een orthopeed of chirurg voor alle arts assistenten. Tajinder: “Wij kunnen van tevoren aangeven waar we meer onderwijs over willen hebben. Nu ging het bijvoorbeeld over heupluxaties (heup uit de kom), de volgende keer willen we meer over schouderluxaties weten.

Ruim 9 maanden is Tajinder nu werkzaam op de spoedafdeling van Tjongerschans en ze heeft het erg naar haar zin. Tajinder: “Dit is echt de perfecte baan als je net afgestudeerd bent. Je kunt hier als persoon enorm groeien. Als ik mijzelf vergelijk met hoe ik hier begon en hoe ik nu ben, dan is dat een wereld van verschil!


Foto: Tajinder Singh (rechts) met collega Hayman Barwary.

Vooral doen
Ik voel me hier van begin af aan op mijn plek. Ik ben iemand die praktisch ingesteld is, daarom vind ik het heel leuk om te hechten of een schouder of heup uit de kom er weer in te zetten. Of een pols die gebroken is, om dat weer proberen recht te zetten. Het komt vaak voor dat je een situatie hebt wat je niet eerder hebt gezien of ervaren, maar ik ga er gewoon op af en probeer het. We verdiepen er ons dan nog extra in door bijvoorbeeld een video te kijken en/of horen bij de spoedarts hoe we iets het beste aan kunnen pakken. Het is vooral leren door te doen. De volgende leus van pipi langkous past hier goed bij: ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het kan.”

Supervisie
Een belangrijke succesfactor is de begeleiding van SEH-artsen. Tajinder: “Dat is een sterk punt van onze SEH, er is goede supervisie. Het contact met spoedartsen is heel fijn, ik kan ze laagdrempelig voor dingen vragen of om mee te kijken. Een andere succesfactor is dat we regelmatig onderwijsmomenten hebben van verschillende specialisten voor verdieping zodat we kunnen reflecteren op ziektebeelden die we op de SEH voorbij zien komen. Je mag daarnaast veel dingen zelf doen, daardoor leer je en groei je. Op een gegeven moment krijg je steeds meer vertrouwen in je kunnen en werk je langzamerhand ook meer zelfstandig. Die leeromgeving en de sfeer maken het hier super!” Dat zijn ook de redenen geweest dat ik na mijn oudste coschap op de SEH ervoor heb gekozen om op de SEH te blijven werken maar dan als arts-assistent.

"Het werk is zo breed. Je kunt hier elke dag andere dingen verwachten. Ik word geprikkeld door spannende casuïstiek of uit je comfort zone gaan."