Bestuurders MCL en Tjongerschans blijven langer vanwege fusie

13 november 2023

De Raad van Commissarissen (RvC) heeft besloten om de contracten van Tjeerd Rijpma (lid Raad van Bestuur Tjongerschans) en Ben van Miltenburg (lid Raad van Bestuur MCL) te verlengen tot 31 december 2024. De verlenging van de contracten van deze bestuursleden is een gerichte stap om continuïteit en slagkracht te waarborgen op bestuurlijk niveau in aanloop naar de beoogde fusie tussen beide organisaties.

Borging continuïteit en slagkracht
De verlenging van de contracten houdt verband met de bestuurlijke opgaven waarvoor beide ziekenhuizen staan. Naast de fusie zijn er meer grote opdrachten, waaronder het verder vormgeven van regionale samenwerking binnen de zorgketen en het uitvoering geven aan andere onderdelen van het Integraal Zorgakkoord (IZA). “Gezien de veelheid aan bestuurlijke opgaven, vinden wij het belangrijk om continuïteit en slagkracht te borgen”, stelt voorzitter van de Raad van Commissarissen Cees Bijl.

Bestuurders
Tjeerd Rijpma werd begin 2023 voor de duur van één jaar benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Tjongerschans. Rijpma komt uit de eigen geledingen van het ziekenhuis en is sinds 2007 in dienst van het ziekenhuis. In februari 2023 werd Ben van Miltenburg voor de duur van één jaar benoemd tot derde lid Raad van Bestuur in het MCL en blijft nu dus ook langer aan het MCL verbonden.

De Raad van Bestuur in het MCL wordt gedurende het jaar 2024 gevormd door Patrick Vink (voorzitter RvB) en Willem Lenglet en Ben van Miltenburg (leden RvB). In Tjongerschans bestaat de RvB tot eind 2024 uit Jan Martin Wijnsma (voorzitter RvB) en Tjeerd Rijpma (lid RvB).

Vast team
‘’Een vast en vertrouwd team van bestuurders in zowel Tjongerschans als MCL is belangrijk gedurende de transitieperiode. Deze verlengingen bieden niet alleen stabiliteit maar zorgen ook voor een gerichte koers richting de beoogde samensmelting tussen beide ziekenhuizen’’, aldus Bijl.