Tjongertalk 'Vaccineren tegen HPV, ja of nee?'

7 juni 2022

Infecties met humaan papillomavirus (HPV) komen veel voor. Zo'n 80-90% van de mensen wordt eens in hun leven besmet met HPV. Een (langdurige) infectie met HPV kan kanker veroorzaken. Sinds dit jaar krijgen alle jongens en meisjes in het jaar dat ze 10 worden een uitnodiging voor de HPV-vaccinatie. Eerder kregen alleen meisjes een oproep. Maar waarom is een vaccinatie nodig? En hoe zit dat precies met het HPV-virus en de mogelijke gevolgen na een infectie? Het antwoord hierop en meer hoor je tijdens de Tjongertalk op woensdag 22 juni.

Wat is HPV en waarom vaccineren?
Tijdens de online Tjongertalk vertellen gynaecoloog Margreet Miedema en physician assistant Evelien Adema je over het HPV virus. Waarom worden bijvoorbeeld zowel jongens als meisjes nu uitgenodigd voor een vaccin? Veel ouders twijfelen of ze hun kind laten vaccineren. “We merken dat er veel vragen zijn over dit onderwerp. Bijvoorbeeld van ouders die een oproep hebben gekregen voor de HPV-vaccinatie, maar ook wat een afwijkende uitslag bij een uitstrijkje kan betekenen. Daar willen we graag meer over vertellen”, aldus Evelien Adema.

Meld je nu aan
Is jouw kind bijna 10 jaar en verwacht je binnenkort de uitnodiging voor HPV-vaccinatie? Laat je informeren via het webinar. Je komt zo meer te weten over het HPV-virus en de vaccinatie. Ook als je meer wilt weten over de mogelijke gevolgen na een infectie, dan is deze Tjongertalk een aanrader. Daarnaast is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Je kunt je vragen ook alvast vooraf doorgeven, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Tjongertalk is een webinar en is thuis eenvoudig te volgen via computer of tablet.

  • Wanneer: woensdag 22 juni
  • Tijd: 19.30 uur tot 20.30 uur
  • Waar: thuis te volgen via Microsoft Teams

> Meld je hier aan en dan ontvang je vooraf de deelnamelink. Heb je 21 juni nog geen deelnamelink ontvangen? Stuur ons dan een e-mail, dan krijg je hem alsnog. 

Margreet Miedema en Evelien Adema