Muziek als pleister om de pijn te verzachten

10 juni 2022

Deze week ontvingen we van de Stichting Muziekids een trolley vol muziekinstrumenten. Stichting Muziekids zorgt voor muziek op de kinderafdelingen van ziekenhuizen. Vanaf nu komt er wekelijks een Muziekids Troubadour, die met een trolley vol muziekinstrumenten en iPad aan bed van onze patiëntjes komt. Zo kunnen de kinderen genieten van muzikale afleiding en zo het gemis van thuis even vergeten en weer een lach op het gezicht krijgen.

Benefietdiner
De samenwerking met Muziekids is eerst voor een proefperiode van een paar maanden. Daarna wordt bepaald Tjongerschans de samenwerking voortzet. Om geld in te zamelen zodat dit gerealiseerd kon worden, hield restaurant ’t Stadhûys in Wolvega eerder dit voorjaar een benefietdiner met een veiling.

Muzikale aftrap
De trolley werd afgelopen week feestelijk overhandigd door Jordan de Vos en Watze de Vries van Muziekids aan pedagogisch medewerkers Regina en Hiske van Tjongerschans. Kinderen van groep 2 van de Van Maasdijkschool waren hierbij en mochten de instrumenten alvast uitproberen. 

Foto: de muzikale aftrap van de samenwerking met Muziekids: Jordan de Vos en Watze de Vries overhandigen de muziekinstrumenten en de trolley aan pedagogisch medewerkers Regina Lieklema en Hiske Paternotte. Kinderen van de Van Maasdijkschool mochten de instrumenten alvast proberen. 

Meer weten over Muziekids? Ga naar de website.