Wat betekenen de versoepelingen voor Tjongerschans?

17 februari 2022

Minister Kuipers heeft deze week aangegeven dat Nederland met betrekking tot corona kan en mag gaan versoepelen. Dat is een mooie ontwikkeling. Maar wat betekent dit voor het ziekenhuis en dus ook voor u als patiënt of bezoeker van Tjongerschans?

Ziekteverzuim onder personeel
Het ziekenhuis is een andere omgeving dan bijvoorbeeld horeca of winkels. In ons ziekenhuis komen veel kwetsbare patiënten die we zoveel mogelijk tegen besmetting willen beschermen. Daarnaast is de Omikron variant ook een behoorlijk risico voor ons personeel. Bij besmettingen neemt het verzuim toe en dit heeft uiteindelijk ook gevolgen voor het aantal behandelingen en operaties dat we kunnen uitvoeren.

Begrip
Dat merken we nu al volop. Veel van onze medewerkers zijn positief getest op COVID-19. Zij zitten thuis. Om dit risico zo klein mogelijk te houden en kwetsbare patiënten zo goed mogelijk te beschermen houden we voorlopig vast aan de geldende maatregelen zoals afstand houden, handen wassen en het dragen van een mondneusmasker. Wij vragen hiervoor uw begrip en medewerking.

Regionaal beleid
Dit beleid voeren we als ziekenhuis niet alleen, maar dit doen we als noordelijke ziekenhuizen met elkaar. Of en wanneer deze maatregelen eventueel kunnen worden versoepeld, wordt dus ook regionaal bepaald. Als dit het geval is, zullen we u daarvan op de hoogte stellen via onze website en social mediakanalen.

Voor een overzicht met alle maatregelen die in Tjongerschans gelden en andere relevante informatie omtrent het coronavirus kunt u terecht op deze pagina.