Tjongerschans High Performance Partner van TeamNL

4 februari 2022

De afdeling Cardiologie van Tjongerschans mag zich sinds kort officieel High Performance Partner van TeamNL noemen. Daarmee is Tjongerschans het eerste ziekenhuis in het noorden dat deze partnership aangaat. 

Deze erkenning volgt na jarenlange samenwerking met de medische staf van TeamNL en onze (sport)cardioloog Suzanna de Vries. Als partner van TeamNL bouwt Tjongerschans al jaren mee aan onder andere de langdurige relatie ten behoeve van de topsport- en opleidingsprogramma’s van TeamNL. Als het gaat om het ondersteunen van topsporters wordt er regelmatig naar Suzanna’s expertise gevraagd. Samen met het hartfunctieteam van Tjongerschans coördineert zij de trajecten op het gebied van acute opvang en behandeling van topsporters op het gebied van cardiologie.

Enkele Nederlandse ziekenhuizen zijn erkend High Performance Partner (HPP) van TeamNL. Ziekenhuis Tjongerschans voegt zich aan dit rijtje toe. Met trots draagt Tjongerschans namens het hartfunctieteam deze titel. Daarbij komt een officieel beeldmerk kijken, dat het team in januari in ontvangst mocht nemen.

Over TeamNL

TeamNL vertegenwoordigt Nederland op internationaal topsportniveau; op EK’s, WK’s, de Olympische en Paralympische Spelen. TeamNL maakt onderdeel uit van de faciliterende organisatie NOS*NSF. Daarbij speelt NOC*NSF een rol in het onderhouden van relaties met andere organisaties, waarbij de belangen van de Nederlandse sport en sporters voorop staan.

Lees hier meer over TeamNL High Performance Partners.

Het hartfunctieteam met rechts onder (sport)cardioloog Suzanna de Vries