Medewerkers van Tjongerschans laten hun gezicht zien op iPad

Om zichzelf te beschermen tegen het coronavirus, dragen artsen en verpleegkundigen op de corona-afdelingen beschermende pakken, mondneusmaskers en spatbrillen. Hierdoor zijn ze onherkenbaar, wat erg onpersoonlijk over kan komen op patiënten.

In Tjongerschans is hiervoor een moderne oplossing gevonden. Iedere patiënt die opgenomen wordt in Tjongerschans krijgt een iPad, hierop kunnen ze tv kijken, spelletjes doen, lezen en hun eten bestellen. Sinds kort is er ook een smoelenboek op de iPad geïnstalleerd. Dankzij dit smoelenboek kunnen patiënten zien hoe de verpleegkundige of de dokters eruitzien zonder de beschermende materialen.

Medewerkers van Tjongerschans kunnen aan het begin van hun dienst bij de patiënt aangeven wie ze zijn, door hun foto aan te wijzen. Teamleider Grietje Boonstra: “We zagen een soortgelijk idee van een buitenlands ziekenhuis. Daar plakten medewerkers een foto op hun schort. Doordat we de iPads hiervoor in kunnen zetten hoeven we niet iedere keer de foto’s te ontsmetten of een nieuwe foto op het schort te plakken.”

Patiënten zijn enthousiast over het smoelenboek: “Nu kan ik zien welk gezicht  er achter het mondneusmasker en de spatbril zit en dat voelt veel vertrouwder.”