Hart voor sc Heerenveen

Valentijnsdag. De dag van de liefde. De dag van het hart. Een mooi moment om, net als vorig jaar, de cardiologiepatiënten van ziekenhuis Tjongerschans eens in het zonnetje te zetten. Daarom ontvingen alle patiënten op de polikliniek Cardiologie en Longziekten van ziekenhuis Tjongerschans op vrijdag 14 februari kaartjes voor de wedstrijd van sc Heerenveen tegen ADO Den Haag.

 

Sc Heerenveen maakt het voor de patiënten van de polikliniek mogelijk om gratis naar de wedstijd te gaan. “Als club vinden wij het geweldig om op Valentijnsdag deze patiënten een fijne avond uit kunnen bieden” , aldus Margryt Gerritsma, manager MVO-afdeling sc Heerenveen.

De patiënten zijn erg blij met dit mooie gebaar vanuit sc Heerenveen. Lars van Halderen, centrummanager Cardiologie, Longziekten en Interne Geneeskunde bij Tjongerschans: “Een groot deel van onze patiënten is chronisch ziek. Het is mooi dat zij de gedachten even kunnen verzetten en de mogelijkheid krijgen om deze wedstrijd bij te wonen.”

Sc Heerenveen en Tjongerschans werken al vele jaren samen rondom de medische ondersteuning van de spelers en op maatschappelijk gebied. Daarnaast hebben de club en het ziekenhuis samen de Abe Lenstrazaal in het ziekenhuis ingericht. In deze multifunctionele zaal kunnen patiënten die opgenomen zijn, alle wedstrijden van sc Heerenveen live bekijken.